Farm

Bine ai venit! Aici veți găsi informațiile necesare pentru muncă în agricultură în Anglia. Oferim oportunități pentru cei care doresc să lucreze în străinătate și să câștige bani în timo și în siguranță!
Sloganul nostru este: lucrezi și câștigă bine în străinătate în agricultură!
În relație cu sloganul nostru, îi vom ajuta pe solicitanții noștri cu cât mai multe informații posibil. Agrigarant (Wide Range Services) oferă un job sigur, garantat și legal pentru cei care doresc să lucreze în străinătate pe termen scurt sau lung, de la 4-5 săptămâni la 6 luni, în Anglia, Scoția, Germania. Licența noastră Gangmaster vă permite să lucrați în ferme din Marea Britanie.

Lista actelor necesare pentru dusar de înscriere:

 • adeverință de la medicul de familie – să notifice că sunteți apt pentru muncă în agricultură – doar pentru cei care merg să lucreze în agricultură;
 • carte de identitate (original)
 • pașaport (original) – cine are. Recomandăm celor care nu au să ia în considerare obținerea pașaportului.
 • fotografie tip pasaport – nu mai veche de 1 an.
 • permis de conducere (cine are, original)
 • o copie după ultimul act de studii sau adeverință de student.
 • cazier judiciar
 • copie decizia încetării activității în muncă în Romania (sau copie după REVISAL unde a fost înscrisă încheierea activității aici în țară)
 • dovadă emisă de Biroul Pașapoarte din care să rezulte că aveți dreptul la liberă circulație în afara granițelor țării; Se eliberează și fără pașaport numai cu actul de identitate
 • pentru cei care au copii minori: dovadă emisa de biroul Asistenta Comunitara al Primariei din zona dvs. de domiciliu în care declarați în grija cui rămân copiii minori pe perioadă deplasării dvs. în străinătate.
 • National Insurance Number – cine are

În Marea Britanie SALARIUL orar minim este  de 8,72 lire sterline pentru persoanele peste 25 de ani. Între 21 și 24, această sumă este de £8,20 . 18 la 20 pentru 6,45 lire sterline. În Scoția, 8.72 lire (GBP) reprezintă salariul orar indiferent de vârstă.

Majoritatea fermelor plătesc salariul orar bazată pe normă. Aceasta înseamnă că cei care au performanțe mai bune vor depăși norma pentru o rată orară mai mare proporțională cu performanța lor. În unele cazuri, există locuri de muncă care se bazează numai pe salarii pe oră. În aceste cazuri, ferma informează candidații despre aceste condiții.

Fiecare candidat este contractat să lucreze ca muncitor agricol sezonier. MUNCA se desfășoară în Marea Britanie. Locațiile pot fi în Scoția, Țara Galilor sau Anglia. Candidații îndeplinesc următoarele sarcini în funcție de sezon: plantare, cules, recoltare, sortare, ambalare, plivire, curățare, construirea corturilor. Cele mai comune specii de fructe și legume: zmeură, afine, căpșuni, mure, coacaze rosii (boabe – fructe moi)
dovleac, conopida, broccoli, sparanghel, salată (peste 30 de varietăți de salată), spanac, fasole, mazare, ceapa verde, morcovi, varză de Bruxelles (legume), pătrunjel, cimbru, coriandru, oregano, menta, țelină și alte verdețuri aromatice (verdețuri, plante aromatice), mere, pere, prune (fructe de pomi – top fruit), cireșe (majoritatea cireșelor sunt cultivate în sere) ;
În cazul în care condițiile sunt bune, vremea este favorabilă va fi destul de lucru, dar în cazul în care vremea se schimbă, pot apăra probleme agriculturale,vor fi zile cu ore mais scăzute (2-3 ore pe zi). Acest lucru se reflectă și în salariu. Dacă nu există ore lucrate, există o salarizare mai mică.
Vremea poate afecta data începerii. Aceasta înseamnă că va trebui să vă schimbați călătoria planificată cu 1-2 săptămâni.
La majoritatea fermelor munca începe la ora 5-6 dimineața, în mod normal lucrezi 8 ore pe zi, pot fi și zile cu 10-12 ore lucrate. Angajatorul oferă de asemenea perioade de odihnă adecvate. Această muncă necesită o bună stare mentală și o forță fizică.
Fiecare fermă oferă acomodare / instruire de câteva zile, unde muncitrul are posibilitate să pună întrebări și să acorde cerințelor angajatorului. După perioada de instruire, dacă performanța lucrătorului este slabă, angajatorul are dreptul să trimită muncitorul înapoi la caravană și poate primi un avertisment pentru performanța slabă în continuare. După 3 avertismente, ferma trimite angajatul acasă.
Toată lumea primește plata pe card. Angajatorul vă va ajuta să vă deschideți contul bancar și să primiți cardul dvs. bancar în primele zile. În cazuri foarte rare angajatorul plătește salariului în numerar. În cele mai multe cazuri, plată se face săptămânal, există angajatori care plătesc la fiecare două săptămâni, iar în cazuri rare, există cei care plătesc lunar. În toate cazurile, înainte de plecare, informăm solicitanții cu privire la forma în care își vor primi salariul. Se recomandă tuturor candidaților să aibă bani de buzunar până la primul salariu. Suma recomandată este de aproximativ £150 .

Din salariu se rețin următoarele:
Garanția de cazare (Nu toate fermele rețin, dacă se reține, vi se restituie integral muncitorului înainte de a pleca de acasă, dacă ați lăsat cazarea în ordine și curată) Această sumă este retrasă numai o singură dată – 50-100 GBP.
Cazarea costă între 40-53 de lire sterline pe săptămână.
Asigurări Naționale (National Insurance tax) – aprox. 12% din câștiguri. Asigurarea obligatorie de asistență medicală plătiți în cazul în care plata pe săptămână depășește £ 162. ACEASTĂ TAXĂ ESTE NERECUPERABILĂ!
Impozitul pe salariu (PAYE TAX) – aprox. 20% din venit dacă depășește 228 lire sterline pe săptămână. Această taxă poate fi recuperată integral sau parțial, în funcție de valoarea venitului brut. Poate fi recuperat în orice moment în termen de trei ani.
CAZARE de obicei sunt oferite în caravane mobile, în engleză CARAVAN. Aceste caravane au 2 sau 3 camere duble și pot găzdui 4 sau 6 persoane. Există câteva ferme în care sunt doar caravane de dormit fără bucătărie și baie. Caravana complet include un living, bucătărie, toaletă, dormitoare și baie (imagini în galerie). Bucătăriile au aragaz, cuptor și frigider. Toată lumea are datoria de a-și păstra mediul curat. Există ferme care au posibilitatea de a oferii cazare pentru cupluri în aceeași cameră cu pat dublu. Nu toate fermele oferă aceste oportunități.
Prețul de cazare variază în funcție de echipamentul între £ 40 și £ 49 pe săptămână, care este dedus din salariu și nu trebuie să fie preplătit. Ocazional, angajatorul reține banii de garanție din prima plată săptămânală. Dacă totul este clar la plecare, caravana este lăsată curat de muncitor și nu lipsește nimic, atunci ferma returnează garanția completă. Această sumă se situează între 50 și 100 de lire pe persoană.
Costul TRANSPORTului este plătit de către candidați. Compania noastră vă oferă suport pentru a găsi cea mai simplă și mai ieftină modalitate de a călători.
Majoritatea fermelor pot primi sosiri între orele 7:00 și 17:00 de luni până vineri.
TRANSFERul este posibil în mod excepțional atunci când nu există muncă pe fermă. În acest caz, Concordia încearcă să vă mute pe o altă fermă. Dacă kfermierul nu îți dă acceptul nu poți primi transferul. Dacă ați lucrat mai mult de 3 luni în Marea Britanie, șansele de relocare vor fi reduse față de cei noi. În cazul în care candidatul a primit de la fermă un calificativ de SLOW PICKER – muncitor încet, atunci acesta nu poate fi transferat. Solicitarea transferului nu poate fi cerut doar pentru că rudele, prietenii și cunoștințele tale sunt pe o altă fermă. Dacă cineva nu îndeplinește norma, nu poate fi mutat, ferma poate să desființeze contractul de muncă și să-l trimită acasă

Incepând de sezonul din 2019 vom avea joburi in agricultură. Partenerii nostri incep recrutările din luna aprilie.